Slide background

logo-mob

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

SLAVLJEPapa Franjo htio je biti blizu hrvatskim katoličkim obiteljima koje su se danas okupile na Trsatu. On je preko apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Alessandra D'Ericca uputio čestitku obiteljima
Na početku svečanog euharistijskog slavlja apostolski je nuncij pročitao čestitku pape Franje potpisanu od Državnog tajnika Njegove Svetosti, kardinala Pietra Parolina, koju donosimo u cijelosti.


Vatikan, 13. travnja 2015.

Preuzvišeni gospodine,

u prigodi slavlja Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, Vrhovni Svećenik se duhovno ujedinjuje u molitvi sa svima koji će se susresti na tome događaju u Marijanskome svetištu na Trsatu.

Petrov Nasljednik, kao Pastir sveopće Crkve, neumorno naviješta kako je uloga kršćanske obitelji, nekoć i sada, da snagom sakramenta Svete Ženidbe naviješta svijetu Božju ljubav i blizinu. Polazeći od ovoga navještaja rađa se životvorna obitelj, koja žar ljubavi polaže u središte svojega duhovnoga i ljudskoga djelovanja. Ako je, kako reče sveti Irenej, „Gloria Dei vivens homo - Slava Božja živi čovjek“ (Adv. Haer., IV, 20, 7), tako je i svaka obitelj, koja s milošću Božjom u potpunosti živi svoj poziv i poslanje, ona koja daje slavu svemogućem Bogu (usp. Pismo Pape Franje obiteljima}.

Vaš je Susret poput jedne uvertire predstojećim znakovitim događajima za život Crkve; Svjetski Susret obitelji u Philadelphiji i Sinoda Biskupa. Molimo stoga zajedno da, preko ovih događaja, Crkva pronađe prikladan put rasuđivanja i prihvaćanja onih pastoralnih sredstava koja će pomoći obiteljima suočiti se s izazovima našega vremena, u svjetlu i snazi Evanđelja.

Njegova Svetost žarko Želi da hrvatski katolici, u potpunoj vjernosti Kristu i Crkvi, budu odvažni svjedoci velikoga dostojanstva i životne važnosti obitelji, zalažući se neprestano za njezin rast i razvoj na svim poljima društvenoga života.

Zazivajući na sve trajni zagovor Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, Vrhovni Svećenik traži da ustrajete u molitvi za Njegovo služenje sveopćoj Crkvi, te rado udjeljuje poseban Apostolski Blagoslov predsjedatelju euharistijskog slavlja Uzoritom Kardinalu Josipu Bozaniću, Vama, Preuzvišeni, braći biskupima, kleru, okupljenim obiteljima, kao i svemu narodu Božjemu gubljene Crkve u Hrvata,

U svoje se ime također pridružujem molitvama te Vas, uz osobito poštovanje, srdačno pozdravljam.

U Kristu Gospodinu odani

Pietro Kardinal Parolin
Državni tajnik Njegove Svetosti