Slide background

logo-mob

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

logo-horizontalni-300pxU središtu logotipa nalazi se obitelj: muž, žena i troje djece u bijeloj boji. Muž i žena svojim tijelima i uzdignutim rukama oblikuju pročelje kuće koja podsjeća na Nazaretsku kuću Svete obitelji koja se, prema predaji, čudesno pojavila na Trsatu 1291. godine.
Supružnici se doimaju kao nosivi stupovi što ukazuje na važnost braka kao jezgre obitelji. U ruci drže prepoznatljiv Hrvatski zavjetni križ kojim se želi posvijestiti zavjet da »hrvatska katolička obitelj dnevno moli i nedjeljom slavi svetu misu« dan u Ninu 1979. godine, a obnovljen 2011. godine na Prvom nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji u Zagrebu.
Crvena boja unutrašnjosti kuće sugerira ljubav supružnika iz koje proizlazi toplo ozračje obiteljskog doma. Čitav prikaz potvrđuje da je obitelj, »kućna crkva«, pozvana naviještati, slaviti i služiti evanđelju života. Sukladno temi Susreta, dinamičnim prikazom djece željelo se istaknuti da je obitelj ne samo nositeljica života, već da ona, po tome što djeca izlaze iz njezinoga krila, predstavlja istinsku nadu i budućnost Crkve i društva.
Uz obod logotipa raspoređeno je dvanaest žutih zvijezda na plavoj podlozi što upućuje na Blaženu Djevicu Mariju – Kraljicu i najvjerniju odvjetnicu hrvatskoga naroda – koja se već više od sedam stoljeća časti u Trsatskom svetištu.
Na plavoj plohi, u koju je uronjen središnji dio logotipa, napisan je naziv te mjesto i vrijeme događanja. Plavom podlogom želi se poručiti da je svaka obitelj uronjena u more života dok plovi prema obalama vječne Domovine, a isto se tako ukazuje i na Rijeku kao hrvatski pomorski grad. Asocijacija je dodatno pojačana valovitošću motiva hrvatskog pletera. U žutu lentu koja, poput odsjaja sunca, koncentrično obuhvaća središnji dio logotipa upisana je tema Susreta: Obitelj – nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske.

Logotip je izradila Bosiljka Anić, grafička dizajnerica iz Splita.

PROSLAVA 2. NSHKO

SVJEDOČANSTVA

PAPA FRANJO O OBITELJI

papa-francesco

SVJETSKI SUSRET OBITELJI

world-meeting-of-families-philadelphia-2015-logo