Slide background

logo-mob

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održat će se u Svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci, u nedjelju, 19. travnja 2014. godine. Na uočnicu samog Susreta, u subotu 18. travnja bit će također upriličen prigodni program.

SUBOTA, 18. TRAVNJA

19 sati - Večernji program u katedrali sv. Vida uz Zavjetnu spomen-svijeću hrvatskih katoličkih obitelji
Procesija do Svetišta Majke Božje Trsatske

20 sati - Pjevana molitva Večernje na Trsatu


NEDJELJA, 19. TRAVNJA

10 sati – Uvodni program u perivoju Trsatskog svetišta

12 sati – Sveta misa koju predvodi kardinal Josip Bozanić, a na kojoj propovijeda mons. Valter Župan


U slučaju povoljnog vremena sve će se odvijati u perivoju Trsatskog svetišta, a alternativna lokacija je Dvorana Mladosti na Trsatu.

Prijave za Susret vrše se preko župnika i (nad)biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji.


SAŽETAK PROGRAMA DRUGOG NACIONALNOG SUSRETA HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI
Rijeka – Trsat, 19. travnja 2015.

Pjesmom susreta "Kristu vjerni zauvijek" (autori teksta: Bruno Kozina, Krešimir Miletić, Verica Kraš Villa i Petar-Krešimir Hodžić; glazba: Bruno Kozina) najavit će se početak uvodnog programa nakon čega će voditelji Maja Šimičić-Roksandić i Marin Miletić te mons. Zlatko Koren pozdraviti okupljene i povesti ih u nastavak programa koji na originalan način razrađuje temu susreta razigravajući njen sadržaj oko motiva izgradnje Nazaretske kućice.

U njenoj izgradnji sudjeluje:
• šestero djece obučene u bijele halje koji će donoseći maketu kućice na prostor održavanja programa prispodobiti čudesan prijenos koji se spominje u predaji o Nazaretskoj kućici na Trsatu;

• dva viteza Papinskog reda svetog Groba Jeruzalemskog koji će čuvati kućicu tijekom trajanja programa te nakon svete mise hrvatskim obiteljima ukazati na potrebe kršćana u Svetoj zemlji;

• zbor mladih Riječke nadbiskupije te orkestar roditelja i djece koji će program obogatiti svojim glazbenim umijećem

• 18 obitelji, predstavnice svih hrvatskih nad/biskupija te jedna obitelj povratnika iz Australije čime se željelo ukazati na potrebu svehrvatskog zajedništva.

Elementi koji će obitelji ugrađivati na maketu odnose se na stožerne i bogoslovne kreposti te Božje zapovijedi prispodobljujući ih na interaktivan način svim uzrastima koje obitelj okuplja povezujući katehetske, molitvene i glazbene sadržaje. Usto, pet obitelji izreći će svoja svjedočanstva kako bi ohrabrile i potaknule ostale na življenje kreposti i vršenje Božjih zapovijedi u svakodnevnici izgrađujući time svoje obitelji i domovinu.

Na samom kraju voditelji će progovoriti o Zavjetnoj spomen svijeći hrvatskih katoličkih obitelji koja će iz bazilike svetišta biti donesena u ulaznoj procesiji. Svijeću će, odjeveni u narodne nošnje svoga kraja, zajedno nositi obitelj Bošković iz Dubrovačke biskupije i obitelj Pejić iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, na taj način simbolično spajajući najudaljenije dijelove Hrvatske.

Uz prvi dio procesije zapjevat će se pjesma susreta na što će se nadovezati ulazna pjesma euharistijskog slavlja koje će, uz izravan prijenos na prvom programu HTV-a, prevoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Propovijedat će krčki biskup u miru mons. Valter Župan, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj. Misna čitanja i zazive molitve vjernika čitat će predstavnici pojedinih biskupija, jedna redovnica te predstavnica Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Obitelji iz biskupija Riječke metropolije prinijet će euharistijske darove kruh, vino i vodu te prigodan novčani dar koji je tijekom korizme prikupljen u tim biskupijama za obitelji u potrebi.

 


Ovdje možete preuzeti letak koji ukratko opisuje Susret. 

PROSLAVA 2. NSHKO

SVJEDOČANSTVA

PAPA FRANJO O OBITELJI

papa-francesco

SVJETSKI SUSRET OBITELJI

world-meeting-of-families-philadelphia-2015-logo