Slide background

logo-mob

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Svjetske susrete obitelji ustanovio je papa Ivan Pavao II 1994. god. koja je bila proglašena međunarodnom godinom obitelji. Od tada, svake tri godine Sveti Otac poziva obitelji iz cijeloga svijeta da podijele svoja iskustva, svjedočanstva i molitve u zajedničkom susretu dijaloga kako bi naglasili važnu ulogu kršćanskih obitelji u Crkvi i društvu, te osnažili obitelji diljem svijeta u radosnom i iskrenom življenju vjere.

Prijašnji susreti održali su se u Rimu (1994.), Rio de Janeiru (1997.), ponovno Rimu (2000.), Manili (2003.), Valenciji (2006.), Mexico City (2009) i Milanu (2012). Sljedeći svjetski susret obitelji održat će se u Philadelphiji od 22. do 27. rujna 2015. godine.

karta 


Donosimo i nekoliko osnovnih informacija o nadolazećem 8. Svjetskom susretu obitelji u Philadelphiji.

Mjesto i vrijeme održavanja: Philadelphia (SAD), 22. – 27. rujna 2015.

Tema: "Ljubav je naše poslanje: obitelj puna života"
Izbor teme nadahnut je riječima sv. Ireneja „Gloria Dei homo vivens" i odražava središnju ulogu obitelji u poučavanju ljudi kako primati i davati ljubav. Tema podsjeća ne samo da bi ljubav trebala biti naše životno poslanje, već da je ljubav ujedno i motor života. Ona time što naglašava ljepotu i istinu obiteljskog života, ne odnosi se samo na katolike već i na sve ljude dobre volje.

Logotip:

world-meeting-of-families-philadelphia-2015-logo

Radi se o kompoziciji koja povezuje obitelj, križ i zvono "Liberty Bell", svjetski poznatu znamenitost grada Philadelphije. Naime, to je zvono 1776. godine pozivalo američke građane na čitanje Deklaracije o neovisnosti. Time se želi naglasiti uloga Philadelphije u priznavanju i obrani građanskih prava i vjerskih sloboda.
U kontekstu Svjetskog susreta obitelji ono istodobno razglašava radosnu vijest o obitelji ukazujući na bezbroj zvona koja pozivaju obitelji u crkve diljem svijeta. Unutar zvona, koje je dio križa - znak Krista kao središta života obitelji i Crkve – obitelj je prikazana kroz pet različitih likova različitih visina i dobi, u nastojanju da se oslikaju različite obiteljske uloge u jedinstvu koje čine njeni članovi: otac, majka, sin, kćer, brat, sestra, baka ili djed, unuk i ostali. Tople boje podsjećaju na godišnje doba u kojem će se VIII. Svjetski susret obitelji održati.

Zaštitnici susreta: Za duhovne pokrovitelje odnosno svece zaštitnike VIII. Svjetskog susreta obitelji izabrani su sv. papa Ivan Pavao II. i sv. Ivana Beretta Molla.

Službena mrežna stranica: www.worldmeeting2015.org

Kateheze: Priređeno je deset pripremnih kateheza koje sažimaju učenje Crkve o životu, braku i obitelji: 1. Stvoreni za radost; 2. Poslanje ljubavi; 3. Značenje ljudske spolnosti, 4. Dvoje njih bit će jedno; 5. Stvarajući budućnost; 6. Svaka ljubav donosi plodove; 7. Svjetlo u tami svijeta; 8. Dom za ranjeno srce; 9. Majka, učiteljica, obitelj: narav i uloga Crkve; 10. Birajući život.
Kateheze su za sada dostupne na engleskom i španjolskom jeziku mogu se naručiti preko službene mrežne stranice Susreta po cijeni od $9.95. Za sada je moguće naručiti tiskanu verziju, a najavljeno je kako će biti dostupne i elektroničke verzije. 
Osim pripremnih kateheza, koje imaju središnju ulogu u svakom Svjetskom susretu obitelji, priređeni su i edukativni materijali s lekcijama za osnovnu i srednju školu.

Teološko-pastoralni kongres: Kongres bi se, kao sastavni dio Susreta, održavao u kongresnom centru Pennsylvania u Philadelphiji od utorka 22. rujna do petka 25. rujna. Program predviđa svakodnevnu svetu misu, pobožnosti, glavna predavanja i izlaganja u tematskim skupinama. Službeni jezik kongresa je engleski, ali će biti osigurano simultano prevođenje na druge jezike uključujući i znakovni jezik. Za vrijeme trajanja kongresa bit će organizirana profesionalna skrb o djeci sudionika.
Cijena cjelovitog paketa: za odraslog sudionika kongresa kreće se od $325 za ranu prijavu (do 30. travnja 2015.) do $400 za prijavu na licu mjesta, a za dijete u dobi od 6 – 17 godina cijena cjelovitog paketa jest $199. Moguća je i grupna prijava za grupe veće od deset osoba.

Smještaj: Smještaj za sudionike kongresa bio bi u hotelima, a za sudionike ostalih događanja očekuje se da će smještaj biti osiguran po obiteljima, jer je nadbiskup Chaput uputio poziv obiteljima da otvore svoje domove i prijave se za smještaj obitelji sudionika.

Prijava: Prijave je moguće izvršiti od listopada 2014., preko službene mrežne stranice www.worldmeeting2015.org

Vize: Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Uz proces prijave sudionika organizatori su predvidjeli izdavanje dokumenta (eng. Letter of Invitation) koji je potreban za ishođenje vize.


Molitva
:
Bože i Oče sviju nas,
u Isusu, tvome Sinu i našem Spasitelju
učinio si nas svojim sinovima i kćerima
u obitelji Crkve.

Neka tvoja milost i ljubav
pomogne našim obiteljima
diljem svijeta da
budu među sobom ujedinjene
u vjernosti Evanđelju.

Neka primjer Svete obitelji,
uz pomoć tvoga Svetog Duha,
vodi sve obitelji,
a osobito one u najvećim teškoćama,
kako bi bili domovi zajedništva i molitve
uvijek tražeći tvoju istinu
i živeći u tvojoj ljubavi.

Po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Isuse, Marijo i Josipe, molite za nas!

 

PROSLAVA 2. NSHKO

SVJEDOČANSTVA

PAPA FRANJO O OBITELJI

papa-francesco

SVJETSKI SUSRET OBITELJI

world-meeting-of-families-philadelphia-2015-logo