Solin u pripravi za Treći nacionalni susret obitelji

Solinska obiteljska zajednica, predvođena svojim župnikom don Rankom Vidovićem, nastavlja s intenzivnom pripravom za Treći nacionalni susret obitelji koji će se u solinskom Prasvetištu održati u rujnu 2018. godine. U subotu 11. studenoga predavačica na susretu zajednice bila je profesorica psihologije i psihoterapeutkinja, tajnica Ureda za obitelj Splitsko-makarske nadbiskupije Jelena Burazin. Svjedočila je o svom bogatom iskustvu majčinstva kao supruga i majka četvero djece, o svom radu s obiteljima u poteškoćama i istaknula važnost rada župne obiteljske zajednice, posebno u tijeku priprema za Nacionalni susret obitelji.

Više...

Sastanak u pripremi za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

U pripremi Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koji će biti upriličen u Solinu 2018. godine, održan je u ponedjeljak, 16. listopada u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu još jedan radni sastanak na kojemu su sudjelovali: splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, generalni vikar mons. Miroslav Vidović, pastoralni vikar mons. Ante Nediljko Ančić, voditelj Ureda za pastoral obitelji don Tomislav Ćubelić, don Ranko Vidović, župnik solinske župe Gospa od Otoka, don Ante Mateljan, mo. don Šime Marović, nadbiskupov tajnik Gabrijel Kamber, Jelena Burazin iz Ureda za obitelj i Silvana Burilović Crnov iz Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije.

Više...

Očinstvo i majčinstvo - poslanje ljubavi

U organizaciji Bračnog i obiteljskog savjetovališta Splitsko makarske nadbiskupije, 25. listopada 2017. održan je susret za roditelje, odgajatelje i stručne suradnike na temu Očinstvo i majčinstvo – poslanje ljubavi.

Više...

Sastanak u prigodi pripreme za Treći susret hrvatskih katoličkih obitelji

U prigodi Trećega susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koji će biti upriličen u Solinu 2018. godine, održan je u srijedu, 21. lipnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu još jedan radni sastanak na kojemu su sudjelovali: splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, dubrovački biskup i predsjednik Vijeća HBK-a za život i obitelj mons. Mate Uzinić, voditelj Ureda za život i obitelj HBK dr. Petar  K. Hodžić, voditelj Ureda za obitelj Šibenske biskupije don Roko Glasnović i voditelj Ureda za pastoral obitelji Splitsko-makarske nadbiskupije don Tomislav Ćubelić te ostali djelatnici ureda i važnijih ustanova u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Više...

Izišao Zbornik dječjih radova „Na ramenima moga tate“

U povodu Godine očinstva Splitsko-makarska nadbiskupija putem Katehetskog ureda pokrenula je natječaj literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola o temi „Na ramenima moga tate“. Plod toga rada je zbornik učeničkih radova koji je upravo izišao iz tiska. U natječaj su se osim vjeroučitelja uključili i drugi nastavnici sa svojim učenicima iz škola diljem Splitsko-makarske nadbiskupije.

Više...
  • 1
  • 2