• Početna
  • O susretu
  • Vijesti
  • Pismo nadbiskupa Barišića svim nad/biskupijama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini vezano uz Susret obitelji

Pismo nadbiskupa Barišića svim nad/biskupijama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini vezano uz Susret obitelji

U povodu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna 2018. godine u Splitu i Solinu, a kojemu je domaćin Splitsko-makarska nadbiskupija, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uputio je 23. travnja pismo svim nad/biskupijama u kojem ih poziva da s dopisom upoznaju sve župnike i zainteresirane hodočasnike te da prijave na vrijeme broj hodočasnika. Na susretu se očekuje sudjelovanje katoličkih obitelji iz svih naših nad/biskupija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U pismu, između ostaloga, piše: „Kao domaćini pripremamo se za doček i smještaj hodočasničkih obitelji koje organizirano dolaze iz drugih nad/biskupija. Susreti obitelji prilika su za povezivanje različitih krajeva naše domovine kao i svjedočenje kršćanske ljubavi, zajedništva i gostoprimstva. Kako bismo se što bolje pripremili za ovaj susret molimo Vas da nam najkasnije do 10. kolovoza 2018. godine javite broj hodočasnika (autobusi) kako bismo mogli osigurati smještaj po župama Splitsko-makarske nadbiskupije.“

Prijaviti se možete na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; telefonski: 021/407-514 ili faksom: 021/407-538. U prijavi je potrebno navesti biskupiju, župu, popis hodočasnika, broj autobusâ te ime, prezime i mobitel voditelja svakog autobusa.

Radi organizacije dolaska i parkinga, potrebno je prijaviti i hodočasničke grupe koje dolaze samo na središnje euharistijsko slavlje u Solinu u nedjelju, 16. rujna 2018. u 10 sati.

„Molimo Vas da s ovim dopisom upoznate sve Vaše župnike i zainteresirane hodočasnike kako bi se mogli na vrijeme prijaviti i osigurati smještaj i sudjelovanje u ovom važnom nacionalnom događaju! Očekujući Vaše sudjelovanje na Trećem susretu hrvatskih katoličkih obitelji, najiskrenije Vas pozdravljamo!“