Program susreta

Okrugli stol na temu „Izazovi suvremenih obitelji“

Palača Milesi u Splitu (Trg braće Radić 7) u 20 sati

Sudionici okruglog stola su: predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, psihoterapeutkinja dr. Asja Palinić Cvitanović, specijalist za obiteljsko pravo i profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu dr. sc. Dubravka Hrabar i doktor moralne telogije i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu dr. sc. Tonči Matulić. Moderator je prof. dr. sc. Jadranka Garmaz, a događanje će glazbeno pratiti gitarist Petar Čulić.

10/09/2018, ponedjeljak

11/09/2018, utorak

Predstavljanje zbornika dječjih radova "U zagrljaju moje mame"

Nadbiskupsko sjemenište u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19) u 19 sati

Zbornik će predstaviti splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, predstojnik Katehetskog ureda mr. don Josip Periš, profesorica na Umjetničkoj akademiji u Splitu dr. sc. Dunja Pivac i profesorica hrvatskog jezika u OŠ Tučepi Brigita Mravičić. Moderator je vjeroučiteljica Helena Balajić, na cijelu promociju pjesmom će obogatit ženska klapa Neverin. Tjedan dana prije promocije, u Sjemeništu će biti izložba dječjih likovnih radova koju će prirediti vjeroučiteljica i profesorica likovne umjetnosti u OŠ Kman-Kocunar u Splitu, Vesna Šiklić.

Predstave „Legenda o Miljenku i Dobrili“ i za djecu „Ružno pače“

Gradsko kazalište lutaka, Split u 18 sati

Sustipan, Split u 20 sati

U suradnji s gradom Splitom u splitskom Kazalištu lutaka za svu djecu izvest će se predstava "Ružno pače" s početkom u 18 sati. Te večeri na splitskom Sustipanu u 20 sati, u suradnji s gradom Kaštela i njihovom Turističkom zajednicom, bit će upriličena predstava o renesansnoj ljubavnoj priči o hrvatskome Romeu i Juliji - „Legenda o Miljenku i Dobrili“. Pod borovima te će nam večeri i zapjevati Radojka Šverko i Iva Ivković Ivanišević.

12/09/2018, srijeda

13/09/2018, četvrtak

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom

župe Splitsko-makarske nadbiskupije u 20 sati

U svim župama grada Splita i Solina te čitave Splitsko-makarske nadbiskupije bit će upriličeno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom s početkom u 20 sati. Pozivamo i sve druge župe u Hrvatskoj i dijaspori da se pridruže ovoj molitvi za sve naše obitelji i za plodove Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji. Pripremljeni tekst za klanjanje može se preuzeti OVDJE.

Humanitarni koncert "Obitelji za najmanje"

Riva - Split u 20 sati

U sklopu 3. NSHKO Splitsko-makarska nadbiskupija pokrenula je humanitarnu akciju "Obitelji za najmanje" za pomoć pri kupnji uređaja – endoskopski stup za operacijske zahvate u novorođenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split. Dio akcije je veliki humanitarni koncert na splitskoj rivi u petak, 14. rujna 2018. u 20 sati, uz izravni prijenos na HRT 3. Nastupaju: Dražen Zečić, Mate Bulić, Domenica, Giuliano, Mia Dimšić, Dalmatino, Meri Cetinić, Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Pero Panjković, klapa Pasika, klapa Šufit i Papa bend.

Broj donatorskog telefona: 060 9000 (6,25kn. PDV uključen). IBAN akcije: HR63 2330 0031 5450 1680 0. 

Akcija traje od 1.9. do 1.10.2018.

14/09/2018, petak

15/09/2018, subota

Dječji koncert

Riva - Split u 11 sati 

Na splitskoj Rivi radost odrastanja u obitelji posvjedočiti će i najmanji - djeca - i to pjesmom. Na dječjem koncertu u 11 sati nastupiti će dječji zborovi „Mala Terezija“ (Split) i „Leopoldice“ (Kaštel Novi); djeca iz župa sv. Andrije (Split) i sv. Josipa (Dugi Rat); obitelji Majić, Kosor i Petrušić; obiteljski zbor „Unica harmonia“; Centar za rehabilitaciju „Mir“; KUD „Ante Zaninović“

Hod Svjetla - euharistijsko bdijenje

prasvetište Gospe od Otoka, Solin u 20 sati

Večer uoči glavnog dana susreta  organiziran je molitveni program. Euharistijsko bdijenje „Hod svjetla“ bit će u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu s početkom u 20 sati. Molitvu će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, a prigodnu propovijed izreći će dubrovački biskup i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons. Mate Uzinić. Na molitvenom bdijenju pjevati će zbor mladih „Krstitelj“ s Trstenika.

15/09/2018 u 20:00, subota

16/09/2018, nedjelja

Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

prasvetište Gospe od Otoka u 9 sati 

Središnji događaj susreta - svečano euharistijsko slavlje na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu počinje u 10 sati. U suslavlju s ostalim biskupima i brojnim svećenicima, misu će predvoditi domaćin, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. Pjevanje predvodi veliki zbor sastavljen od više zborova iz naše Splitsko-makarske nadbiskupije pod vodstvom maestra don Šime Marovića. (Zborovi: Sv. Stjepana – Opuzen; Sv. Marka – Makarska; Gospe od Otoka – Solin; Solinskih mučenika – Ninčevići/Solin; Sv. Ivana Krstitelja – Kaštel Stari; Sv. Frane Asiškoga – Imotski; Gospe Fatimske – Škrape/Split; Katedralni zbor sv. Dujma - Split uz pratnju puhačkog komornog sastava «Brass quintteta». Na orguljama svira don Ivan Urlić – orguljaš splitske prvostolnice).

Toga dana na istom mjestu u 9 sati je uvodni molitveni program u kojem sudjeluju obitelji splitske metropolije, a pjeva Papa band. Nakon svete mise koju će prenositi Hrvatska radio televizija, na Gospinom otoku organizirano je druženje svih sudionika hranu i koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti klapa "Sveti Juraj" HRM-a, Marija Husar Rimac, duhovno glazbeni sastavi Emanuel, RiM, Abba i zbor Mihovil.

© 2021 - Splitsko-makarska nadbiskupija