Dio vjernika Gospićko-senjske biskupije pješače do Solina

Udruga hodočasnika Gacke doline i brinjskog kraja „Sveti Rok“ iz Otočkog dekanata, Gospićko-senjske biskupije, osnovana je u travnju 2016. godine s ciljem promicanja općeg dobra svakog ljudskog bića i volonterskog rada, isticanja kršćanskih vrijednosti, produbljivanja vjere, organiziranja i provođenja hodočašća kao jedne od osnovnih pobožnosti uz molitvu, slušanje riječi Božje i intimnog susreta s Gospodinom. Na hodočašćima redovito odaju počast i poginulima u Domovinskom ratu. Prethodnih godina hodočastili su na mnoga marijanska i ostala svetišta Gospićko-senjske biskupije i domovine Hrvatske. Tako su hodali od Otočca do Krasna, Senja, Udbine, Trsata, Marije Bistrice i Međugorja. Svrha njihovih hodočašća jest svjedočenje vjere u Boga, osobni susret s njime, prikazivanje molitava i žrtvi za nas, naše obitelji i bližnje, kao i sve one koje redovito nosimo u svojim srcima i molitvama.

Ove godine njihovu pozornost ima III. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Splitu i Solinu, za kojeg će dati žrtvu svojim hodom, molitvama i trpljenjem. Bez obzira što su u središtu njihovih molitava sve obitelji naše zemlje, nose sa sobom i duhovne i civilne vođe, bližnje, branitelje i pokojne. Mole i za nova duhovna zvanja, nerođenu djecu, progonjene, napuštene i odbačene ljude te sav ostali narod naše Domovine.

Na njihovom sedmodnevnom hodu, zahvaliti će se Gospodinu što ih je pozvao na ovo hodočašće te za svaku milost koju im je udijelio po svojoj ljubavi i dobroti. Sudionici u pješačkom hodočašću u Solin su: Jelena Jergović, Mirko Jergović, Vera Radotić, Mirko Radotić, Marijana Brajković, Ivica Brajković, Jasna Posavi, Mirko Posavi, Blaženka Polić, Jure Borić, Nada Fumić, Miroslav Zdunić, Franjo Zubčić, Nenad Janković, Davor Peitel, Verica Cvtković, Marijan Podnar i Jelena Odorčić.


© 2020 - Splitsko-makarska nadbiskupija