Sastanak u pripremi za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

U pripremi Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koji će biti upriličen u Solinu 2018. godine, održan je u ponedjeljak, 16. listopada u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu još jedan radni sastanak na kojemu su sudjelovali: splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, generalni vikar mons. Miroslav Vidović, pastoralni vikar mons. Ante Nediljko Ančić, voditelj Ureda za pastoral obitelji don Tomislav Ćubelić, don Ranko Vidović, župnik solinske župe Gospa od Otoka, don Ante Mateljan, mo. don Šime Marović, nadbiskupov tajnik Gabrijel Kamber, Jelena Burazin iz Ureda za obitelj i Silvana Burilović Crnov iz Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije.

Nakon pozdravnih riječi nadbiskupa Barišića sudionici sastanka su raspravljali o geslu za Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji te su se nakon predloženih ideja složili da geslo bude „Obitelj izvor života i radosti“. Dogovoreno je da će se dati narudžba za izradu logotipa.

Prijenos Zavjetne spomen svijeće hrvatskih katoličkih obitelji iz Marije Bistrice u splitsku katedralu bio bi 2. veljače 2018. na Svijećnicu. Razgovaralo se i o prijenosu zavjetne spomen svijeće iz splitske katedrale do bazilike na Gospinom otoku 15. rujna 2018. u večernjim satima. Dvadeset i pet splitskih župa hodočastile bi u Solin, te prenijele svijetlo.

Na sastanku se razgovaralo o pripremi liturgije i glazbe za svetu misu, pretprogramu, prihvatu sudionika, i brojnim drugim detaljima važnima za organizaciju.

Potaknuto je što skorije imenovanje Organizacijskog odbora Splitsko-makarske nadbiskupije kao i različitih pododbora na čelu kojih bi bili svećenici i supružnici. Nadbiskup je zahvalio nazočnima na iznijetim idejama, prijedlozima i savjetima kazavši da je iz svega navedenoga jasno da je važna ozbiljnost u organizaciji.


© 2021 - Splitsko-makarska nadbiskupija